Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польського поліцейського, який застрелив українця, буде випущено. Він отримав тільки два роки

Середа, 16 квітня 2003, 10:32
Польський суд оприлюднив рішення у справі смерті громадянина України Сергія Кудрі, який загинув внаслідок пострілу польського поліцейського,

Як повідомляє Львівська газета із посиланням на кореспондента ТСН Любов Сорокіну, яка перебувала на судовому процесі, Мірослава Грешату, який стріляв у Сергія Кудрю, засуджено до двох років реального терміну ув'язнення. Прокурор просив дати 2,5 роки. Анджея Бубіча, напарника Грешати, засуджено до 1 року 8 місяців умовно.

Суд позбавив двох поліцейських права на роботу в поліції, першого - на п'ять років, другого - на чотири.

Окрім цього, суд Хелма зобов'язав Грешату виплатити вдові загиблого чотири тисячі злотих (близько тисячі доларів США) компенсації, і покрити 50 відсотків судових витрат.

У поясненні свого рішення суд заявив, що поліцейський Мірослав Грешата перевищив свої повноваження користування зброєю, внаслідок чого завдав українському громадянину смертельних поранень, повідомляє ВВС

Начальника патруля визнано винним у порушенні обов'язків під час арешту, застосуванні засобів прямого насильства та відсутності контролю за застосуванням зброї поліцейським, за якого він, як начальник, ніс відповідальність.

Українські адвокати задоволені вироком, бо він дає змогу подати позов на моральне відшкодування, а засуджені мають намір негайно подавати апеляційну заяву на вирок суду.

У посольстві України у Республіці Польща прокоментувати ситуацію відмовились, оскільки представники посольства не можуть коментувати дії країни, у якій знаходяться.

Трагедія сталася у січні 2001 року на автошляху Люблін-Хелм. Два роки тому польська преса писала, що "польський поліцейський застрелив українця, бо той його атакував".

Тодішній прем'єр Польщі Єжи Бузек, втім, запевняв уже тоді, що всі обставини смерті будуть з'ясовані і винні понесуть відповідальність, нагадує ВВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування