Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місце України у НАТО визначатиме міністр оборони США?

Середа, 23 квітня 2003, 18:07
3-5 травня у Вашингтоні відбудеться конференція Україна-НАТО. Про це у середу у Києві повідомив прем'єр-міністр України Віктор Янукович під час зустрічі з Президентом комітету США з питань НАТО Брюсом Джексоном.

Янукович зазначив, що Україна сподівається, що під час цієї конференції будуть прийняті пропозиції щодо співпраці України і НАТО, які співпадатимуть з можливостями України. У цьому контексті прем'єр зазначив, що Україна має великі плани щодо співпраці з НАТО, але водночас розуміє, що вони повинні співпадати з можливостями держави.

Янукович також наголосив, що реалізація рішень, закладених у Плані дій Україна-НАТО та у Цільовому плані Україна-НАТО на 2003 рік, є одним з пріоритетів Кабінету Міністрів. "Ми почали працювати по питанням військової реформи, і це ключовий напрямок роботи України з НАТО", - сказав український прем'єр.

Як повідомив після закінчення зустрічі Джексон, проведення конференції Україна-НАТО у Вашингтоні було ініційовано генеральним секретарем НАТО Джорджем Робертсоном. За словами Джексона, міністр оборони США Дональд Рамсфельд також "дав зрозуміти", що візьме участь у цій конференції.

За словами Джексона, у заході візьмуть участь представники 19 країн-членів НАТО, а також 17-ти держав, запрошених до членства в НАТО. Представництво, за словами Джексона, переважно буде на рівні міністрів оборони, а також на рівні фахівців з оборонної реформи. Джексон зазначив, що під час бесіди Янукович запевнив, що до складу української делегації, що перебуватиме у Вашингтоні, увійдуть фахівці дуже високого рівня.

Директор департаменту з питань політики та безпеки Міністерства закордонних справ України Сергій Рева повідомив журналістам, що до складу української делегації "однозначно" увійдуть представники РНБОУ та Міністерства оборони. За його словами, серед питань, які розглядатимуться на конференції, буде співробітництво України і НАТО, переважно у питаннях оборонної сфери і оборонної реформи.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування