Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мирослава Гонгадзе: арешти правоохоронців є демонстрацією діяльності при відсутності результатів

Вівторок, 29 квітня 2003, 16:21
Мирослава Гонгадзе "не покладає особливих надій на те, що українські правоохоронні органи коли-небудь" розслідують справу вбивства її чоловіка, Георгія Гонгадзе "до кінця".

Так Мирослава прокоментувала інформацію про те, що працівники правоохоронних органів Таращанського району, яких Генпрокуратура звинуватила у підробці важливих для слідства документів та службовій халатності, були звільнені та амністовані.

"Я, на жаль, не володіла інформацією, як проходило слідство та суд над ними, але визнання винним, а потім - амністія, іншими словами "реабілітація" Таращанського слідчого виглядає наперед організованим шоу зі сторони Генеральної Прокуратури", - зазначила в інтерв'ю Інституту Масової Інформації дружина Георгія Гонгадзе.

Вона також нагадала, що прокурор та слідчий, якого амністували, "не тільки проявили злочинну недбалість, але й, судячи з подій, умисно знищували докази у справі вбивства Георгія". "Я передбачала, що демонстративні арешти працівників правоохоронних органів Таращанського району є нічим іншим, як демонстрацією бурхливої діяльності при відсутності реальних результатів слідства", - зазначила Мирослава і додала, що для неї "найважливіше питання – чи діяли Таращанські правоохоронці тоді, восени 2000р., самостійно чи за вказівкою з Києва, - залишається відкритим".

Дружина загиблого журналіста не заперечує "можливості формального завершення слідства і навіть притягнення до відповідальності якихось осіб", але сумнівається, "що це будуть реальні вбивці і найголовніше - замовники цього жахливого злочину".

Мирослава Гонгадзе також повідомила, що продовжує працювати з Європейським судом з прав Людини і експертом від Ради Європи по справі Гонгадзе Гансом Крюгером "для того, щоб і в Україні, і світі отримали об'єктивну правову оцінку цього злочину і його розслідування".

Нагадаємо, що заступник генпрокурора Віктор Шокін повідомив, що слідчий Таращанського району "провину свою визнав і потрапив під амністію, у зв'язку з чим справу щодо нього припинено". Слідчий обвинувачувався у непрофесіоналізмі, неграмотному проведенні огляду місця, порушенні порядку вилучення речдоків.

Прокурор Таращанського району Обозов, справа якого слухається у Шевченківському суді міста Києва, обвинувачується у зловживанні службовим становищем і підробці документів, за словами Шокіна, "зараз на підписці про невиїзд".

Читайте також:

"Орли Кравченка" й "перевертні" - одне й те саме?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування