Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МФЖ оприлюднить звіт про умови роботи журналістів в Україні

Четвер, 3 квітня 2003, 10:57
Міжнародна федерація журналістів, як очікується, оприлюднить у четвер доповідь про соціальні й професійні умови працівників мас-медіа в Україні. Піддавши критиці стан свободи слова в Україні, автори документа виступили з ініціативою щодо його покращення, повідомляє Німецька хвиля.

Генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів Ейден Уайт і президент Національної спілки журналістів Великобританії та Ірландії Джон Барсбі написали доповідь про українську журналістику за підсумками недавнього візиту до України.

Автори пишуть про чисельні порушення свободи слова в Україні й пропонують, аби Міжнародна федерація журналістів розпочала низку заходів з підтримки української преси.

Так, федерація на міжнародному рівні чинитиме тиск на українські власті, наполягаючи прибрати перешкоди на шляху до свободи слова. Від керівництва України й власників мас-медіа вимагатиметься покращити соціальні й професійні умови журналістів.

Федерація збирається говорити з європейськими інституціями про необхідність реформ в українських мас-медіа. Водночас автори доповіді вважають, що попри залякування, багато українських журналістів продовжує з гідністю виконувати професійні обов'язки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування