Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ЯНУКОВИЧА НОВИЙ МІНІСТР. Спочатку він займеться імунітетом прем'єра

Вівторок, 8 квітня 2003, 10:42
Президент Леонід Кучма призначив колишнього депутата Верховної Ради Івана Ткаленка міністром зі зв'язків з Верховною Радою.

Про це "Українським Новинам" повідомила прес-служба президента з посиланням на підписаний Кучмою указ.

Іван Ткаленко однієї з перших задач Міністерства по зв'язках з Верховною Радою назвав затвердження програми діяльності Кабміну, передає Інтерфакс-Україна.

Коментуючи своє призначення, Ткаленко відзначив, що йому поки "складно говорити" про плани міністерства. "Мої плани – це плани Кабінету Міністрів", - підкреслив він.

Особливість посади міністра по зв'язках з Верховною Радою полягає в тому, що Кабінет Міністрів "виходить прямо" до парламенту, щоб вирішувати необхідні питання, відзначив Ткаленко. За його словами, кожне міністерство "замикається" на розв'язанні окремих задач, і для координації їхніх спільних дій з урядом і парламентом необхідне міністерство по зв'язках з Верховною Радою.

Міністр також повідомив, що посади заступників держсекретарів міністерств по зв'язках з Верховною Радою були введені одним указом разом з посадою міністра з цих питань. "Це - одне ціле", - сказав він, додавши, що без таких представників у міністерствах координувати діяльність буде дуже складно.

За словами Ткаленка, "глобальні питання" будуть вирішуватися на рівні прем'єр-міністра, а робочі – на рівні міністра по зв'язках з парламентом і відповідними представниками у кожному міністерстві.

Міністр також повідомив, що така представницька посада існує в багатьох європейських країнах, а також у Канаді.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ініціював призначення Ткаленка міністром із зв'язків з парламентом.

У четвер минулого тижня Кабмін заявив, що хоче, щоб міністром із зв'язків з Верховною Радою був екс-депутат.

У Верховній Раді попереднього скликання Ткаленко входив до групи "Регіони України" і був заступником голови Комітету з питань соціальної політики і праці.

Наприкінці березня Кучма ввів у Кабміні посаду міністра із зв'язків з Верховною Радою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування