Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лондон все ще пам`ятає про "Кольчуги"

Вівторок, 8 квітня 2003, 12:41
Питання передачі "Кольчуг" Іраку залишається відкритим, і все ще немає доказів, що ця операція проведена не була. Про це повідомив у інтерв'ю "Громадському радіо" посол Великобританії в Україні Роберт Брінклі.

"Питання про те, чи були передані "Кольчуги" Іраку чи ні, залишається відкритим. Ми його відклали в сторону. Ми хочемо продовжувати розвивати відносини у різних сферах", - заявив він.

На уточнююче питання він додав: "Немає доказів того, що Україна не відправила "Кольчуги" до Іраку".

Водночас Брінклі заявив, що від початку операції у Іраку в США та Британії немає більше інформації про "Кольчуги", ніж вже була оприлюднена. Також він сказав, що приїзд британських експертів з питання "Кольчуги" до України не планується.

Говорячи про спрямування українського РХБ-батальйону, посол Британії зазначив, що "ми вдячні Україні за практичний внесок". "Місія України є гуманітарною – допомогти, якщо необхідно, у тому разі, якщо Ірак використає хімічну або бактеріологічну зброю". На питання, чи є Україна членом антиіракської коаліції, він сказав, що його треба поставити владі України.

Говорячи про нинішні стосунки між двома державами, Брінклі згадав, що минулого тижня прем’єр Янукович був у Лондоні і зустрічався із заступником прем’єра Британії Джоном Прескотом, а також лорд-мером Лондонського Сіті та керівництвом ЄБРР.

Наприкінці квітня Лондон відвідає спікер Верховної Ради Литвин. "Він зустрінеться зі спікером палати громад британського парламенту та іншими високими особами", - сказав Брінклі.

На питання, чи запросять тепер президента України до Британії, Брінклі сказав: "Інших планів візитів поки немає".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування