Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна уже підбирає собі "тепле" місце в післявоєнному Іраку

Вівторок, 8 квітня 2003, 13:18
Україна вже почала співробітництво зі США в питанні відновлення післявоєнного Іраку. Як повідомив глава прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський, американська сторона "запропонувала взяти участь як субпідряднику у виконанні контрактів українським компаніям, зокрема тим, у яких є досвід співробітництва з компаніями країн Перської затоки".

Лубківський нагадав, що в українському уряді вже створена відповідна робоча група, у роботі якої беруть участь і фахівці МЗС України.

"У той же час, не потрібно жити ілюзіями щодо участі України в постконфліктному відновленні Іраку", - сказав дипломат, відповідаючи на питання журналістів.

Він нагадав, що МЗС створив відповідні сприятливі "політичні передумови для такої участі", і висловив думку, що "тепер усе залежить від того, наскільки оперативно і наступально будуть діяти українські підприємства".

Паралельно МЗС разом з фондом "Україна – дітям", постійним представництвом України при ООН і UNISEF проробляють питання можливості запрошення в Україну на оздоровлення дітей з Іраку, потерпілих у ході військових дій.

Про це також заявив глава прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський.

"Ми проробляємо питання запрошення іракських дітей для реабілітації на одному з курортів Криму", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: