Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРЕМ`ЄР ПОЛЬЩІ ОБІЦЯВ ФІНАНСУВАТИ АНТИКУЧМІСТІВ?

Субота, 10 травня 2003, 14:26
Керівник львівської податкової Сергій Медведчук звернувся до голови ДПАУ Юрія Кравченка з доповідною запискою, де стверджує, що українська опозиція начебто фінансувалася польскою стороною.

Текст доповідної у Львові оприлюднив народний депутат з "Нашої України" Олег Тягнибок.

У записці йдеться про перевірку податковими органами АТ "Кредит Банк (Україна)" і стверджується, що через цей банк нібито фінансують українську опозицію.

Тягнибок навів другий абзац записки Медведчука Кравченку: "Керівники української опозиції наприкінці жовтня 2002 року мали зустріч у Польщі з прем'єр-міністром цієї країни Лешеком Міллєром, де і обговорювали питання фінансової допомоги, зокрема через АТ "Кредит Банк (Україна)", акціонерами якого є Польща та ЄБРР".

З липня 2002 року на кілька анонімних рахунків надійшли великі суми коштів від комерційних структур і благодійних фондів США, які перевели в Київ для підтримки акцій "Повстань, Україно!".

Як процитував Тягнибок зміст доповідної, особливу активність виявляє Богдан Дубас – лідер фракції "Наша Україна" в облраді, керівник першої філії банку.

Тягнибок стверджує, що остання теза є яскравим доказом того, що весь текст записки покликаний свідомо ввести в оману Юрія Кравченка. Адже Богдан Дубас не є керівником фракції "Наша Україна" – він очолює депутатську комісію в обласній раді з розслідування діяльності ДПА у Львівській області.

На думку Тягнибока, документ складено передусім для виправдання минулих і майбутніх незаконних дій Сергія Медведчука.

Тягнибок заявив, що документ отримав "з Києва від людей, яким не байдужа доля України". Текст записки надруковано на офіційному бланку ДПА з печаткою та підписом Сергія Медведчука, вихідним № 042129. Датований документ 3 березня 2003 року.

Народний депутат також зазначив, що повідомив про зміст записки одного з помічників Лешека Міллера. Польська сторона здивована. "Найбільше турбує те, що таким чином можуть загостритися і без того непрості стосунки між нашими державами", – зазначив Тягнибок.

Він поінформував про документ і лідерів опозиції, але ті назвали його фальсифікатом. Тимошенко зауважила, що взагалі не була присутня на такій зустрічі з Міллером, Мороз зазначив, що зустрічався з польським прем’єром зовсім з іншого приводу, а Ющенко заявив, що прем’єр іншої країни взагалі не може собі дозволяти домовлятися про такі речі, як фінансування опозиції в сусідній державі.

У податковій адміністрації Львівської області інформацію про наявність листа до Юрія Кравченка, зареєстрованого саме за № 3012-7 і саме 3 березня 2003 року, підтвердити не змогли. "Ніякого такого листа існувати не може, оскільки внутрішні листи між підрозділами ДПА, в тому числі між центральним апаратом та обласними податковими адміністраціями, не реєструють під будь-якими номерами, а лише за датою", – повідомило джерело, наближене до керівництва ДПА у Львівській області, яке побажало залишитися невідомим.

"Львівська газета", Українська служба "Німецької хвилі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування