Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма хоче побачитися з опозицією. І бажано до літа

Четвер, 22 травня 2003, 19:01
Президент Леонід Кучма підтверджує, що зустрінеться в тому числі і з фракціями опозиції перед внесенням законопроекту змін до Конституції. Про це він заявив під час індивідуального прес-брифінгу в рамках неформального саміту президентів Центральної Європи у Зальцбурзі.

"Я збираюся запросити на зустріч керівників фракцій парламенту", - сказав Кучма на питання, чи будуть там опозиціонери.

"У перших числах червня місяця я подам проект змін до Конституції", - також відзначив президент.

Він не назвав, які його попередні пропозиції можуть бути вилучені із законопроекту. "Щоб відповісти на це, я хочу мати остаточні результати обговорення. І, по-друге, зустріч з керівниками фракцій парламенту, щоб рухатися на зустріч один до одного".

На питання, чи відмовиться він від ідеї двопалатного парламенту, Кучма сказав що "особисто" ніколи цього не зробить.

"Це моя думка, однозначно. І я можу навести багато переваг цієї системи побудови парламентаризму в європейських країнах. І в тому числі з точки зору представництва регіонів у парламенті нашому. Ви ж подивіться, зробіть коротенький аналіз. З регіонів – 30% максимум. Всі інші – з Києва. А якщо ми взагалі перейдемо на партійну систему, то знову ж будуть визначати не в регіонах, а в Києві. Тут треба шукати вихід із цього становища", - заявив президент.

Кучма висловив готовність подискутувати на тему виборності губернаторів: "Є на сьогодні і за, і проти. Я схиляюся до того, що подав до обговорення. І там немає виборності (губернаторів). Але якщо переконають політичні сили щодо доцільності з точки зору України... З цього приводу можна подискутувати. Я боюся, щоб не привело до федералізації, коли говорять про двопалатний парламент".

Українська правда, Зальцбург

Поїздка українських журналістів на саміт президентів організована за сприяння Фонду "Відродження".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування