Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма відчуває, що Європа йому все пробачила

П'ятниця, 23 травня 2003, 10:47
На неформальному саміті президентів країн Європи, що триває у Зальцбургу, під час ряду запланованих двосторонніх зустрічей президент України Кучма підніме тему спрощення візового режиму.

Окрім цього, у п'ятницю має відбутися зустріч президентів з виконавчими директорами понад 20 провідних європейських компаній, на якій обговорюватимуться шляхи посилення економічного зростання у Центральній та Східній Європі.

Піде мова і про конкретні питання для українців, зокрема, про посуворішання візового режиму з сусідніми країнами, які наступного року приєднаються до Європейського Союзу.

Окрім цього, на саміті Україна розраховує отримати допомогу, яку можуть надати країни-вже підтверджені кандидати до ЄС, в реалізації її європейської орієнтації, про яку останнім часом з Києва лунають дедалі частіші заяви.

Як передає Українська служба ВВС, Україна наразі почувається впевнено, після того як минуло кілька скандалів, зокрема із звинуваченнями у продажу Іраку радарних систем Кольчуга, і по тому як Київ активно підтримав очолювану США коаліцію в Іраку і надав свою фактичну допомогу, спрямувавши до Кувейту батальйон РХБ-захисту.

Нагадаємо, що Кучма бере участь у неформальному саміті країн Центральної та Східної Європи, який відкрився у четвер в австрійському місті Зальцбург. Кучма у першому ряду пройшов червоним килимом на урочистій церемонії відкриття саміту на центральній площі Зальцбурга Резидент-пляц разом зі своїми колегами з інших країн.

Головним питанням до обговорення на саміті стануть наслідки розширення Європейського союзу для решти Європи, особливо для країн, які наразі не приєднаються до ЄС.

Серед 17 держав, представлених на саміті, є члени Євросоюзу, такі як Німеччина, Австрія та Італія, є кандидати, як наприклад Польща та Чехія, а також такі країни, як Україна та Молдова, які лише розвивають стосунки з Європейським союзом і прагнуть у майбутньому дістати статус асоційованих членів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування