Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Максимальний час проходження українського кордону – 15 хвилин

Понеділок, 26 травня 2003, 12:17
З 15 червня по 1 грудня у пунктах пропуску на кордонах України буде проходити експеримент щодо значного скорочення процедури митного контролю.

У всіх пунктах пропуску будуть створені так звані "зелені коридори", для яких встановлені максимальні обмеження для прикордонно-митного контролю, повідомили агентству Інтерфакс-Україна у понеділок у прес-службі Держкомітету у справах охорони державного кордону.

Так, максимальний час на здійснення прикордонних і митних процедур від початку контролю до його закінчення без виведення транспортного засобу із загального потоку руху: для осіб, які йдуть пішки - до 1 хвилини; для легкового автомобіля з 3 пасажирами - 2 хвилини,; для мікроавтобуса з 9 пасажирами - 6 хвилин; для автобуса з 30 пасажирами - 15 хвилин.

Якщо таке нововведення себе виправдає, ця технологія буде введена на постійній основі, відзначили у прес-службі. За даними Держкомкордону, у нинішньому році спостерігається тенденція щодо збільшення потоку іноземних туристів в Україну приблизно на 8% порівняно з минулим роком.

Згідно з даними минулого сезону, найбільше Україну відвідують туристи з Росії - більше 232 тис. чоловік, Польщі і Білорусії - більше 78 тис. чоловік, Німеччини - 24 тис., США - 20 тис., Молдови - близько 18 тис., Великобританії - більше 13 тис., що склало приблизно 80% всіх іноземних туристів, які в'їжджають у країну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування