Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава "Рургазу": консорціум Путіна, Кучми і Шредера – не "золоте дно"

Понеділок, 26 травня 2003, 16:31
Голова правління концерну "Рургаз" Бургхард Бергманн критично висловлюється з того приводу, що німецьку сторону не залучали до переговорів із тристороннього газотранспортного консорціуму.

"Прогрес, який ми бачили в минулому, не дуже задовольняє", - сказав Бергманн в інтерв'ю "Українській правді" в п'ятницю у кулуарах зальцбурзького саміту президентів Центральної Європи. Бергманн разом із іншими 20 керівниками великих компаній зустрічався з лідерами держав регіону.

"Але ми дивимося у майбутнє і сподіваємося, що ми можемо прискорити цей процес", - додав Бергманн. Він сказав, що зараз іде підготовка до тристоронньої зустрічі високого рівня представників України, Росії та Німеччини. "Я сподіваюся, вона відбудеться у червні", - сказав німецький промисловець.

Бергманн підтвердив свої попередні заяви, що економічна ефективність консорціуму може бути низька: "Цей проект не є однозначним. Це не проект-бонанза, не "золоте дно".

"Ми маємо побачити, що ми знайшли рішення, яке має економічну цінність. Ось чому ми маємо працювати над цим проектом, але робота з участю "Рургазу" ще не почалася, оскільки ми ще не починали дискусію щодо основ проекту з іншими партнерами. Це ще попереду", - сказав Бергманн.

Бергманн також висловив сподівання, що згодом до консорціму приєднаються й інші західні компанії. "Питання полягає в тому, скільки має бути нас в стадії розробки проекту. Зазвичай, розробка проекту потребує концентрації зусиль, але остаточно, я сподіваюсь, інші компанії також можуть приєднатися до проекту".

Минулого тижня Бергманн в інтерв'ю Бі-Бі-Сі уже заявляв про своє невдоволення з того приводу, що його не залучали до переговорів із газотранспортного консорціуму.

Він також сказав, що рентабельність проекту "можна було б досягнути", але це "залежить від переговорів" із остаточного оформлення функціонування консорціуму. "Той, хто вважає, що необхідна робота з підготовки консорціуму вже зроблена, глибоко помиляється", - додав тоді Бергманн.

"Українська правда", Зальцбург

Читайте також:

Голова Рургаз Буркгарт Бергманн: "Я не провів жодної розмови у Києві"

Поїздка українських журналістів на саміт президентів Центральної Європи була здійснена за сприяння фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: