Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські солдати, як "амністія" Кучми, вважає Тимошенко

Вівторок, 27 травня 2003, 12:06
Рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо відрядження українських військ до Іраку для участі у "стабілізаційних процесах" "є спекулятивним та безвідповідальними кроком влади, що немає нічого спільного з національними і геополітичними інтересами держави".

Таку заяву розповсюдила у вівторок прес-служба Блоку Юлії Тимошенко. На думку БЮТ, рішення направити українських солдат до Іраку є "бажання Кучми отримати індульгенцію від США за тяжкі злочини, скоєні проти демократії, прав людини та міжнародної громадськості".

"Кучма прагне отримати особисту амністію за рахунок здоров'я наших хлопців, і у такий спосіб добути на посаді глави держави до осені 2004 року відносно спокійно", - йдеться у документі прес-служби.

БЮТ нагадує, що з юридичної точки зору, участь України у будь-яких операціях за кордоном можлива тільки за відповідної санкції ООН та офіційного запрошення уряду тієї країни, куди скеровуються війська. "Щодо Іраку, то жодної з таких умов на сьогодні, як відомо, немає", - зазначає блок.

"В Україні сьогодні немає коштів ні для лікарів, ні для вчителів, порожні "засіки Вітчизни" і немає хліба, та й сама армія забезпечена і оснащена так слабо, що навряд чи здатна боронити навіть українські державні інтереси", - вважають у Блоці Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, що у понеділок на засіданні Ради Національної Безпеки та Оборони України було прийнято рішення відправити до Іраку контингент українських миротворців. Тепер це рішення має ухвалити парламент України.

Читайте також:

ДО ІРАКУ ВІДПРАВЛЯТЬ 1700 УКРАЇНСЬКИХ СОЛДАТ – РНБОУ

Кожний український солдат в Іраку послужить примиренню Кучми і Буша

Кучма "дав завдання" Марчуку відправити в Ірак українських солдат

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування