Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти проти іракських "дивідендів" для Кучми - Мороз

Вівторок, 27 травня 2003, 15:17
Лідер фракції Соцпартії України Олександр Мороз заявляє, що фракція буде голосувати проти відправки українських миротворців до Іраку, однак вважає, що парламент підтримає це рішення.

Про це Мороз заявив в інтерв'ю журналістам у вівторок, підкресливши, що "фракція буде продовжувати ту лінію, яку вона виробила під час першого розгляду цього питання".

З його слів, як тоді, так і зараз "мотивованих підстав для того, щоб посилати військовий контингент України в Ірак, немає". Депутат підкреслив, що навіть така організація як ООН, на яку посилається президент України Леонід Кучма певною мірою дистанціюється від цієї ситуації.

По суті "відповідальність за ситуацію в Іраку покладена на США і Британію", відзначив Мороз, додавши, що таким чином українські військові стануть елементом окупаційного режиму на цей період, коли в Іраку буде формуватися місцева адміністрація.

Зі слів Мороза, інша справа, якщо б нова адміністрація Іраку звернулася до України з проханням у складі миротворчих сил ООН допомогти у розв'язанні проблемних питань на території цієї країни. Тоді "це було б схоже на миротворчу місію, і це, очевидно, додало б авторитету Україні", сказав він.

На думку депутата, прийняття рішення про направлення українських миротворців в Ірак - це не турбота про авторитет держави, оскільки всі чудово розуміють, що це "функція сателіта, який залежить від більш сильних держав".

Ухвалюючи рішення про направлення українського миротворчого контингенту в Ірак, "президент хоче таким чином отримати для себе політичні дивіденди.

"Україна втягується в чужу гру, і шкода, що це може мати погані наслідки для нашої країни", - відзначив Мороз.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки й оборони України у понеділок ухвалила рішення про направлення українських військовослужбовців для участі у стабілізаційних силах в Іраку у польському секторі. Це рішення повинно бути схвалене парламентом.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:


Українські солдати, як "амністія" Кучми, вважає Тимошенко

ДО ІРАКУ ВІДПРАВЛЯТЬ 1700 УКРАЇНСЬКИХ СОЛДАТ – РНБОУ

Кожний український солдат в Іраку послужить примиренню Кучми і Буша

Кучма "дав завдання" Марчуку відправити в Ірак українських солдат

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування