Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко ганьбить Кучму, бо він хоче взяти на Україну злочини США

Середа, 28 травня 2003, 19:55
Лідер українських комуністів Петро Симоненко заявляє про згубність для України курсу на зближення з НАТО і неприпустимості участі українських військовослужбовців у складі стабілізаційних силах в Іраку.

"Господарі світу (США) знов дали зрозуміти нашій країні, що вона є залежною від їх волі не тільки економічно або фінансово, але і політично, але більш за все вражає те, що влада України сама не тільки згодна на таке приниження і залежність, але і активно їх поглиблює", - говориться у заяві лідера КПУ.

З його слів, керівництво США демонструє зацікавленість в тому, щоб Україна "взяла на себе частину тієї ганебної силової політики, яка засуджується в більшості країн світу, в тому числі і населенням країн НАТО" - участь в так званих стабілізаційних силах в Іраку.

"Комуністи України вважають ганебними будь-які спроби перевести на наш народ ті злочини, якими заплямували себе США і НАТО за час своєї історії. Ми підкреслюємо, що поглиблення залежності України від США і НАТО у всіх формах є злочинною політикою олігархічного режиму на чолі з Леонідом Кучмою", - заявляє Симоненко, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про направлення військових до складу стабілізаційних сил в Ірак. Це рішення повинно бути затверджене парламентом.

Раніше проти направлення українських військових до Іраку виступили БЮТ і СПУ.

Читайте також:

Українські солдати, як "амністія" Кучми, вважає Тимошенко

Соціалісти проти іракських "дивідендів" для Кучми – Мороз

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування