Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче бути єдиним кандидатом і з травня почне роботу з народом

Субота, 3 травня 2003, 14:21
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко переконаний, що на президентських виборах в Україні зможе перемогти тільки єдиний кандидат від блоку політичних сил.

Така думка Ющенко висловив, виступаючи в суботу на 13-з'їзді Народного Руху України.

"Одинак не переможе", - підкреслив він, додавши, що мова не йде про конкретне прізвище, а про дієздатну команду.

"Створимо такий блок - перемога буде", - сказав лідер "Нашої України.
Ющенко також призвав починати дискусії в українському суспільстві для консолідації демократичних сил, оскільки тільки за допомогою такої дискусії можна досягти взаєморозуміння з політичними партнерами.

Говорячи про конституційну реформу, запропонованої президентом України Леонідом Кучмою, лідер блоку сказав: "Зараз розігрується карта долі усіх нас, сорока восьми мільйонів".

Ющенко відзначив, що в українському суспільстві "мало хто буде заперечувати необхідність політичної реформи". У той же час, підкреслив він, у ситуації, коли народ вимагає зміни влади, влада пропонує зміни в Конституцію для продовження своїх повноважень. Саме тому влада
пропонує зміну політичної системи, додав лідер блоку.

Він також відзначив, що Україні необхідно сформувати таку політичну систему влади, яка б гарантувала виконання діючих законів, а також прийняття законів, що впливають на розмежування владних повноважень. Зокрема, необхідне прийняття закону про президента, про імпічмент президентові, про Кабінет Міністрів, про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради і про пропорційні вибори в парламент.

Ющенко також виразив переконання, що в Україні діє парламент, що міг бути "легко прийняти" необхідні закони, що дозволять змінити політичну систему влади, не вносячи зміни в Основний закон.

Він також відзначив, що нинішня влада "обрала дорогу" проведення всенародного референдуму по політреформі, знаючи попередній досвід, коли "така демократична форма волевиявлення народу може бути фальсифікована". "Раз з парламентом не можна домовитися й знайти 300 голосів, їм потрібно ввести механізм прямого, за юридичними наслідками, референдуму", - підкреслив лідер "Нашої України".

За його словами, це говорить про те, що необхідно разом "захищати діючу Конституцію".

Ющенко також повідомив, що з травня цього року члени блоку "Наша Україна" почнуть поїздки по всіх регіонах України з ініціативою створення регіональних демократичних форумів, у ході яких будуть обговорюватися сьогоднішні проблеми України й шляхи їхнього рішення. За його словами, уже восени цього року такі регіональні форуми можна буде завершити Загальнонаціональним форумом взаєморозуміння.

Звертаючи до делегатів з'їзду Ющенко призвав підтримати кандидатуру Бориса Тарасюка на посаду лідера Руху.

В інтерв'ю журналістам лідер "Нашої України", відповідаючи на питання про намір з'їзду НРУ підтримати його як єдиного кандидата від демократичних сил на президентських виборах, сказав: "Країна йде до виборів, і в кожної політичної сили повинне бути таке рішення".

У той же час, він ще раз підкреслив, що мова йде не про прізвища, а про тих людей, що будуть формувати "нову команду", від чого буде залежати "демократична складова" майбутніх виборів.

щодо наміру йти на вибори, і додав: "У будь-якій країні досить політичних сил, що є достатніми, сильними, у тому числі і діючій владі".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування