Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ ПОЇДУТЬ ДО ІРАКУ

Понеділок, 5 травня 2003, 11:32
Українські військовослужбовці візьмуть участь у роботі міжнародного військового контингенту в Іраку, повідомляє Лєнта.ру з посиланням на Associated Press.

Згідно з планом, ухваленим на конференції зі стабілізаційних операцій антиіракської коаліції, що відбулася Лондоні, український контингент працюватиме в одному з військових секторів, на які передбачається поділити Ірак.

За даними АР, українці перебуватимуть у секторі під управлінням Великої Британії або Польщі. Метою присутності українських військовослужбовців в Іраку буде підтримка миру і порядку в тому районі країни, де вони перебуватимуть, і здійснення гуманітарних операцій.

Крім України збройні контингенти до Іраку направлять також Італія, Іспанія, Данія, Нідерланди і Болгарія. Військовослужбовці цих країн також будуть розміщені в британському або польському секторі.

Підрозділи всіх країн підпорядковуватимуться командуючому американськими силами в Іраку генералу Томмі ФРЕНКСУ (Tommy Franks), - повідомляє агентство.

Раніше CNN повідомило про заяву американських військових джерел про те, що, згідно з розробленим спільно з британськими колегами планом, Ірак буде поділено, принаймні, на три військових сектори під командуванням США, Великої Британії і Польщі.

Відповідний план, пише Лєнта.ру, було схвалено на конференції зі стабілізаційних операцій антиіракської коаліції, що відбулася в Лондоні в середу, 30 квітня. У її роботі також взяли участь представники Італії, Іспанії, України, Данії, Болгарії, Голландії, Албанії, Філіппін, Австралії, Південної Кореї і Катару.

Очікується, що в травні відбудуться ще дві зустрічі країн - учасниць коаліції - у Великій Британії і в Польщі.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування