Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТАРАСЮК ПІДМОВЛЯЄ ЮЩЕНКА ВІДМОВИТИСЯ ВІД ПРОЕКТУ МОРОЗА?

Четвер, 26 червня 2003, 11:15
Народний Рух України не підтримуватиме законопроект "Про внесення змін до Конституції України", розроблений тимчасовою спеціальною конституційною комісією Верховної Ради України.

Така заява була поширена на прес-конференції голови НРУ Бориса Тарасюка у середу.

Як зазначено у документі, політрада НРУ прийняла рішення вважати законопроект конституційної комісії таким, що суперечить програмі НРУ і не відповідає основним цілям політичної стратегії Народного Руху і національним інтересам України.

На думку членів політради Руху, розроблений парламентський проект закону про внесення змін у Конституцію передбачає різке обмеження повноважень президента держави, зведення його ролі до церемоніальної, що означає фактичне перетворення України на суто парламентську республіку, а програма НРУ не розглядає парламентську республіку як прийнятну форму організації влади в Україні, особливо з огляду на перехідний період.

Окрім цього політрада НРУ зобов'язала партійну групу Народного Руху України у складі блоку "Наша Україна" не підтримувати запропонований законопроект у разі його внесення на розгляд парламенту.

Політрада Руху вважає за доцільне ініціювати розгляд цього питання на політраді блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", запропонувавши розглянути позицію Руху та виробити обов'язкову для всіх депутатів-членів фракції "Наша Україна" позицію.

"Передача повноважень з формування уряду цілком у руки "хиткої і політично недостатньо визначеної більшості у парламенті означатиме консервацію застою, посилення кон'юнктурних та чисто лобістських тенденцій у діяльності основних політичних груп", цитує заяву UNIAN.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування