Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вимагає від Ющенка починати ділити посади при його президентстві

Четвер, 26 червня 2003, 11:40
Юлія Тимошенко вважає, що вже зараз для висунення єдиного кандидата в президенти разом із "Нашою Україною" треба поділити посади у разі його перемоги, а також узгодити передвиборчу програму.

"Я багато разів виходила до блоку "Наша Україна" з проханням сісти і чітко узгодити програму і кадрові позиції. На жаль, сьогодні відповіді поки що не отримала", - сказала Тимошенко в ефірі "Громадського радіо".

"Перше, що мають зробити різні політичні сили, узгоджуючи одного кандидата, це побудувати чітку програму спільних дій після перемоги єдиного кандидата. […] Під цю програму має бути узгоджена чітка кадрова політика".

На думку Тимошенко, "неможливо віддати довіру, надію людей, які голосували за політичні сили і потім отримати просто позицію заручника в чиїйсь політиці, яка абсолютно неузгоджена".

Лідер БЮТ сказала, що вона не поділяє "багато поглядів" Ющенка і "Нашої України" "на життя і як воно має бути облаштоване". Вона навела приклади по голосування щодо направлення військових до Іраку.

Крім того, додала Тимошенко, "у нас є чіткі розбіжності по приватизації нашої газотранспортної, нафтотранспортної системи - Віктор Андрійович "за", я – "проти" того, тому що іноді може працювати державна власність не менш ефективно, ніж приватна".

"Наприклад, питання пенсійної реформи - Віктор Андрійович "за" приватні пенсійні фонди, я категорично "проти" сьогодні в Україні приватних пенсійних фондів, тому що це одні трасти, які не мають ніяких гарантій".

Тимошенко заявила, що не буде такого, що "три політичні сили [КПУ, СПУ, БЮТ] без будь-яких умов, без будь-якого погляду в майбутнє підтримають лідера четвертої політичної сили і будуть собі спостерігати за тим, як це буде розгортатися далі".

Вона додала, що поки такі переговори з "Нашою Україною" не почалися. "Але ж я чекаю і я вважаю, що різні кандидати від опозиції – це погана тактика, а стратегія взагалі нікудишня".

Водночас Тимошенко додала, що "діалог ведеться між нашою партією, соціалістами, комуністами і достатньо великою кількістю позафракційних парламентських правих сил". "Діалог іде і ми думаємо, що робити на наступних президенських виборах".

Відповідаючи на питання, Тимошенко сказала, що якщо діалогу з "Нашою Україною" "не вийде, ми будемо думати про те, як наша політична сила буде виглядати на наступних президентських виборах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування