Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна хоче такий же візовий режим з Угорщиною, як і з Польщею

Четвер, 26 червня 2003, 16:26
Україна підтвердила готовність застосувати у відносинах з Угорщиною "асиметричний підхід", який передбачає безвізовий режим для угорських громадян і безкоштовні візи для українців.

Про це йшлося на зустрічі міністра закордонних справ України Анатолія Зленка і новопризначеного посла Угорщини Яноша Тота з нагоди вручення їм копій вірчих грамот, повідомляє в четвер прес-служба українського МЗС.

Сторони висловилися за продовження переговорів із цього питання, передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, співрозмовники погодилися, що візит до України прем'єра Угорщини Петера Медяши, запланований на осінь цього року, стане важливою подією в розвитку політичного діалогу двох країн.

Зленко і Тот також обговорили стан двосторонніх відносин і пріоритети їхнього подальшого розвитку. Особливу увагу вони приділили питанням міжрегіонального співробітництва і візового режиму на українсько-угорському кордоні.

У контексті участі прем'єр-міністра України в зустрічі глав урядів Вишеградської четвірки 25 червня сторони обмінялися думками щодо перспектив співробітництва у форматі "В-4" плюс Україна".

Між Україною і Польщею досягнута домовленість, що українці будуть одержувати безкоштовні візи в Польщу, а поляки зможуть в'їжджати в Україну без віз. Візовий режим з Польщею набере силу з 1 жовтня 2003 року, з Угорщиною – також восени поточного року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування