Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Повернути Шевчука не вийде. Але новий міністр може бути також від НДП

П'ятниця, 27 червня 2003, 15:37
Кандидатура на посаду міністра екології і природних ресурсів буде запропонована президенту України Леоніда Кучми найближчим часом. Про це у п'ятницю у Києві в інтерв'ю журналістам повідомив прем'єр-міністр України Віктор Янукович.

"Я впевнений, що разом з фракцією НДП ми розглянемо це питання і внесемо відповідну пропозицію президенту", - сказав він.

Попередній міністр екології Василь Шевчук був призначений у коаліційний уряд за квотою фракції Народно-демократичної партії України.

Координатор парламентської більшості Анатолій Толстоухов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що у ході зустрічі з президентом і прем'єром "було підтверджено, що ця квота залишається за НДП". "Наступного тижня ми проведемо консультації у фракції і назвемо прізвище наступного міністра екології", - сказав він, уточнивши, що це може статися вже у вівторок.

Разом з тим він зазначив, що, незважаючи на позицію фракції НДП повернути на цю посаду колишнього міністра Василя Шевчука, цього не станеться. "Є обставини, за яких і ми, і Шевчук погодимося, що це буде інша людина", - сказав депутат.

Толстоухов також повідомив, що досягнута домовленість про те, як буде вирішена "подальша творча доля Шевчука".

7 червня президент Леонід Кучма звільнив від посади міністра екології і природні ресурсів Василя Шевчука і першого заступника держсекретаря Степана Лизуна за серйозні недоліки у роботі. Президент підписав відповідний указ про рішення Ради національної
безпеки й оборони з питань використання надр України.

Згідно з указом, віце-прем'єром Віталію Гайдуку виноситься догана за упущення в організації здійснення державного управління у сфері використання надр.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування