Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ЗНЯВ ЛЬВІВСЬКОГО ГУБЕРНАТОРА через безчинства підлеглих

Середа, 4 червня 2003, 16:19
Президент Леонід Кучма своїм указом звільнив з посади главу Львівської обласної держадміністрації Мирона Янківа.

Про це повідомив у середу на брифінгу в Києві заступник глави адміністрації президента Микола Білоконь.

Своїм указом, підписаним у середу, Кучма також доручив міністру внутрішніх справ Юрію Смірнову звільнити з посади начальника управління внутрішніх справ Львівської області, а генеральному прокурору Святославу Піскуну – "визначитися щодо перебування на посаді прокурора Львівської області".

Зі слів Білоконя, дані кадрові рішення прийняті президентом за підсумками вивчення координаційним комітетом по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при президенті України на виїзді у Львівській області стану роботи правоохоронних й інших органів виконавчої влади з питань виконання вимог законодавства по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю.

Як відзначила глава координаційного комітету при президенті Ольга Колінько, стан справ в цій сфері у Львівській області є незадовільним.

При цьому, за її словами, Янків не використав надані йому законодавством повноваження щодо зміни "безвідповідального ставлення" керівників правоохоронних органів по забезпеченню законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян.

Зі слів Білоконя, Кучма також доручив керівникам правоохоронних органів, органів юстиції навести порядок у боротьбі з організованою злочинністю і корупцією у країні.

Президент доручив СБУ, МВС, Генпрокуратурі, держдепартаменту з виконання покарань, державній судовій адміністрації зміцнити правопорядок і законність у своїх напрямах діяльності.

Кучма зобов'язав голів обласних державних адміністрацій Києва і Севастополя, а також Ради міністрів Криму вжити невідкладні заходи щодо забезпечення правопорядку на своїх територіях.

Він доручив провести засідання координаційних комітетів на регіональному рівні з метою визначення пріоритетів їх діяльності.

Як відзначила на брифінгу голова координаційного комітету Ольга Колінько, у ході проведеного нею прийому громадян під час виїзду у Львівську область, вони в основному скаржилися на діяльність органів прокуратури, міліції і обладміністрації.

Вона зазначила, що у минулому році на 17,5% збільшилася кількість умисних вбивств, майже на третину - згвалтувань, на 67,7% - здирств. "Байдужість, заформалізованість у роботі є основною причиною того, що жодне вбивство на замовлення в області не розкрите", - сказала вона.

Крім того, зі слів Колінько, перевірка показала, що правоохоронні органи у Львівській області використовуються у боротьбі з конкурентами по бізнесу. "Основною причиною такого стану у Львівській області є відсутність тісної повсякденної взаємодії між органами державної, виконавчої влади і правоохоронними органами", - сказала вона.

Відповідаючи на питання, Колінько повідомила, що наступний виїзд координаційного комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при президентові буде здійснений до Криму.

За її словами, на наступному засіданні у червні у Києві координаційний комітет визначить інші регіони, куди будуть проводитися подібні виїзди.

51-річний Янків був призначений на посаду глави Львівської обладміністрації у квітні 2002 року. З лютого 2000 до квітня 2002 року очолював торгово-економічну місію України у Польщі. У 1994-2000 роках працював на різних посадах у Львівському облвиконкомі й обласній держадміністрації.

До Янківа обладміністрацію очолював Михайло Гладій, який був обраний народним депутатом за списком блоку "За єдину Україну".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування