Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Австрія радить Україні не зациклюватися на асоційованому членстві в ЄС

П'ятниця, 6 червня 2003, 18:11
Австрія висловлює підтримку європейським устремлінням України і наголошує, що Києву не варто ставитися надто формально до процесу отримання членства в Євросоюзі.

Перебуваючи в Києві, міністр закордонних справ Австрії Беніта Ферреро-Вальднер нагадала, що Австрія свого часу не укладала угоди про асоційоване членство з ЄС, "але, незважаючи на це, стала членом цієї організації".

На думку Ферреро-Вальднер, важливішим є той факт, що "Україна перебуває в рамках ширшої Європи" і що після вступу Польщі вона стане безпосереднім сусідом ЄС.

Про це вона сказала на прес-конференції після зустрічі зі своїм українським колегою Анатолієм Зленком.

Австрія закликала Україну зміцнювати економіку та право для просування в Європу. Австрійський міністр наголосила на важливості поетапного пристосування української економіки та законодавства до критеріїв Європейського Союзу.

Раніше низка європейських держав - Німеччина, Франція, Італія та Австрія - висловлювались на підтримку прагнень Києва отримати статус асоційованого члена ЄС. Про це заявляв також комісар ЄС із питань розширення Ґюнтер Ферхойґен.

***

Також у п'ятницю британський діловий часопис "Financial Times" написав, що прем'єр Великобританії Тоні Блер мав "коротку" зустріч з українським президентом Леонідом Кучмою на останніх вихідних під час святкувань 300-річчя Санкт-Петербурга.

Леонід Кучма запросив під час цієї зустрічі британського прем'єра відвідати Україну. Газета повідомляє, що Тоні Блер дав "нечітку обіцянку" з цього приводу.

Financial Times нагадує, що в останній раз обидва лідери бачились на саміті НАТО у Празі в листопаді минулого року, коли Блер та президент США Джордж Буш відмовилися сидіти поруч із Леонідом Кучмою. Тоді порядок розсадки лідерів було здійснено за французькою абеткою, замість англійської.

Тоні Блер ще не відвідував Україну, але до Києва приїздив його попередник Джон Мейджор у середині 90-х.

Українська служба Бі-Бі-Сі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування