Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радбез вимагає звільнити міністра екології й оголосити догану Гайдуку

П'ятниця, 6 червня 2003, 21:42
Рада національної безпеки й оборони України прийняла рішення рекомендувати президенту звільнити міністра екології і природних ресурсів Василя Шевчука і першого заступника держсекретаря Степана Лізуна.

Віце-прем'єру Віталію Гайдуку оголошена догана.

Таке рішення прийнято одноголосно на засіданні РНБО в п'ятницю ввечері у Києві. На засіданні розглядалося питання про негайні заходи із підвищення ефективності використання надр в Україні, повідомив журналістам по закінченні засідання секретар РНБО Євген Марчук.

"У зв'язку із серйозними недоліками в роботи і допущенням порушення законодавства при видачі ліцензій РНБО прийняла рішення: визнати незадовільним стан державного керівництва в сфері використання надр", - сказав він.

За його словами, Кабінету міністрів України доручено вирішити питання перебування на посаді глави правління Національної акціонерної компанії "Надра України" Стефанишина і держпідприємства "Укргазвидобування" Рибчича.

49-річний Шевчук був призначений міністром екології і природних ресурсів у листопаді 2002 року. До цього керував апаратом Ради національної безпеки й оборони України (2000-2002 рр), а раніше обіймав посаду міністра охорони навколишнього середовища і ядерної безпеки України (1998-2000 р.).

52-літній Лызун призначений першим заступником держсекретаря Мінекології 31 серпня 2001 року. До цього, з 22 березня 2000 року працював заступником міністра екології і природних ресурсів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування