Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратурі не вистачило доказів у справі проти Григоришина

Понеділок, 9 червня 2003, 15:53
Генеральна прокуратура України закрила кримінальну справу, порушену минулого року стосовно російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили у прес-службі компанії "Група "Енергетичний Стандарт", президентом якої є Григоришин.

Григоришин був затриманий співробітниками УБОЗу 12 жовтня минулого року. Бізнесмен у момент затримання знаходився у машині народного депутата Володимира Сивковича. У бізнесмена був знайдений пістолет з патронами і білий порошок. Пізніше при обшуку в офісі його компанії також був знайдений білий порошок.

Експертиза визнала, що цей порошок є наркотиком. Стосовно бізнесмена за цими фактами була порушена кримінальна справа за ст. 263 ч.1 і ст. 309 ч.2 Кримінального кодексу України. Сам він заявив тоді, що зброю й наркотики йому підкинули співробітники міліції. Суд дав санкцію на арешт Григоришина, однак через тиждень він був відпущений під підписку про невиїзд.

У постанові Генпрокуратури від 3 червня поточного року, текст якої поширила прес-служба, говориться, що "незважаючи на значні терміни розслідування (з 12.10.02 по 03.06.03) слідством не зібрано вагомих доказів, які б неспростовно вказували на здійснення Григоришиним К.І. вказаних злочинів".

Таким чином, Генпрокуратура відмінила постанову начальника відділу слідчого управління ДУ МВС України у Києві від 3 червня про припинення досудового слідства за даною кримінальною справою, залучення Григоришина як обвинуваченого й оголошення його у розшук.

У постанові Генпрокуратури зазначається, що у ході досудового слідства був проведений ряд експертиз, які однозначно не підтвердили, що зброя й наркотики належать Григоришину.

Хімічною експертизою встановлено, що на внутрішній поверхні правої задньої кишені штанів бізнесмена були знайдені паливно-мастильні матеріали, "які однакові із зразком масла на пістолеті, але відповісти на питання про ідентичність немає можливості через недостатню кількість досліджуваного матеріалу", йдеться у постанові.

Крім того, дактилоскопічна експертиза не виявила слідів рук Григоришина на поліетиленових пакетах з речовиною, що схожа на порошок. В його організмі також не було виявлено слідів наркотиків.

Генпрокуратура підкреслює, що під час розслідування кримінальної справи було допущено ряд процесуальних порушень, у зв'язку з чим отримані з порушенням закону докази не можуть бути покладені в основу обвинувачення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування