"Наша Україна" нарешті навчилася фальсифікувати вибори?

Вівторок, 1 липня 2003, 13:57
Член фракції СДПУ(О) Нестор Шуфрич заявляє про фальсифікацію виборів міського голови Мукачева (Закарпатська область). Виступаючи з парламентської трибуни у вівторок, Шуфрич нагадав, що у понеділок у Мукачеві проходили вибори міського голови.

За його словами, місцева влада у цьому місті "у руках "Нашої України", яка не раз після чергових виборів обвинувачувала владу у порушенні закону про вибори. 90% дільничних комісій були створені з людей прямо залежних від місцевої влади або від комерційних структур "Нашої України".

Шуфрич відзначив, що коли з'ясувалося, що на виборах зможе перемогти кандидат від лівоцентристських сил і БЮТ Ернест Нусер, на 11-й ділянці припинили підрахунок голосів, зібрали бюлетені і без оголошення підсумків голосування відвезли їх у невідомому напрямку. Крім того, у трьох дільницях для голосування були виведені представники міліції, які підтримували порядок.

Депутат також навів ряд інших фактів порушення. Він висловив надію на те, що мукачівський суд поставить крапку в цьому питанні, і звернувся до генерального прокурора з проханням дати належну оцінку подіям у Мукачеві.

Відповідаючи на заяву Шуфрича, лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко сказав: "Пане Шуфрич, ви повинні сказати, що ви чесно програли вибори, і більше не каламутьте воду".

Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко назвала заяву Шуфрича провокаційною і підкреслила, що БЮТ ніколи не підтримував кандидата від СДПУ(О) Нусера і завірила, що її блок підтримував кандидата від "Нашої України".

Голова Верховної Ради Володимир Литвин дав доручення главі комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Анатолію Матвієнку (фракція БЮТ) вивчити ситуацію, яка склалася у зв'язку з виборами міського голови у Мукачеві.

За даними прес-служби блоку "Наша Україна", на виборах мера Мукачева переміг Василь Петьовка (кандидат від блоку), за який проголосували 49,9% виборців. Нусера підтримали 41,5% жителів міста. На вибори прийшли 51% населення райцентру, що мають право голосувати.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування