Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма доручив вивчити питання про відкликання його законопроекту з КС

Вівторок, 15 липня 2003, 12:46
Президент України Леонід Кучма дав доручення вивчити "із правової точки зору" питання про відкликання його законопроекту з Конституційного Суду. Про це він повідомив у вівторок на прес-конференції в Києві.

Він не виключив, що юристи скажуть, що він не має права "його забирати, і таке може бути". "Але внутрішньо для себе я затвердив рішення таке однозначно. Я вважаю, що це буде по-чоловічому, не тільки по-президентськи".

За словами Кучми, він ухвалив таке рішення тому, що не хоче "заганяти в глухий кут" ситуацію з політичною реформою. "І друге - я хочу, щоб депутати, що розуміють, що без конституційної реформи просуватися нормально вперед неможливо, робили свої кроки", сказав він.

Кучма критично висловився щодо парламентського законопроекту, назвавши його "не парламентським проектом, а проектом окремих політичних сил у парламенті"

Він висловив здивування, чому лідер "Нашої України" Віктор Ющенко проголосував за направлення законопроекту від ВР у КС. "Я розумію, чому Мороз голосував за нього (законопроект). Але за що голосував Ющенко? Тому що в цьому законопроекті - президент лялька. Цього ми хочемо? Я хочу, щоб країна залишилася із сильним президентом", заявив Кучма.

Як повідомлялося раніше, у п'ятницю Верховна рада 400 голосами прийняла постанову про процедуру направлення в КС законопроектів про зміни в Конституцію

Ця постанова передбачає, що президентський і парламентський законопроекти повинні бути спрямовані в Конституційний Суд авторами законопроектів або спікером без голосування по цьому питанню в парламенті.

У понеділок КС України надійшли президентський і парламентський законопроекти змін у Конституцію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...