Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин захищає рішення парламенту

Вівторок, 15 липня 2003, 15:35
Прийнята Верховною Радою постанова про процедуру направлення до Конституційного суду президентського і депутатського законопроектів по конституційній реформі відповідає правовим нормам України, вважає спікер парламенту Володимир Литвин.

Рішення парламенту повинно виконуватися, тим більше, що воно "лежить у правовій площині", оскільки Верховна Рада тільки підтвердила норми Конституції, що стосуються права суб'єктів законодавчої ініціативи - президента і 150 народних депутатів, сказав спікер на нараді-семінарі глав обласних і міських рад у Севастополі у вівторок.

Коментуючи прийняте депутатами рішення, Литвин відзначив, що тепер воно "піддається ревізії з боку різних політиків, різних політичних сил".

"Хотів би відповідально заявити: усе це політична гра", - заявив спікер.
"Ніхто: ні Верховна Рада, ні політики, ні політичні партії не можуть обмежувати право законодавчої ініціативи цих суб'єктів", - підкреслив Литвин.

"Ми це у Верховній Раді тільки підтвердили, і різні заяви підтримати різні заклики, підтримати одну частину, іншу частину не має під собою правових підстав", - додав він.

У той же час, за словами Литвина, він розуміє, що на сьогоднішній день існує політичний тиск на КС. Спікер пояснив, що перед тим, як приймати подібне рішення, у парламенті провели всебічні консультації з цього питання і знайшли взаєморозуміння.

Інтерфакс-Україна

PS У вівторок президент Кучма дав зрозуміти, що вважає свій законопроект більш підготовленим. Він же назвав парламентський законопроект "законопроектом окремих політичних сил у парламенті", підписаний 150-160 депутатами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування