Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ОБІЦЯЄ ПЛЯШКУ тому, хто допоможе йому продовжити повноваження

Вівторок, 15 липня 2003, 15:41
Президент України Леонід Кучма переконаний, що його законопроект з політичної реформи і пов'язані з нею зміни до Конституції краще підготовлений, чим парламентський законопроект.

У вівторок на прес-конференції в Києві він докладно виклав своє бачення історії з запропонованою ним політичною реформою. Він нагадав, що після його пропозиції у серпні минулого року провести політичну реформу, опозиція не погодилася працювати над цим законопроектом і брати участь у його обговоренні.

"Замість цього парламент приймає рішення створити власну комісію. Її очолює Мороз і Васильєв - цим відразу була закладена конфронтація. Не бажання парламенту співпрацювати, а бажання ... навпаки", вважає Кучма.

"Я виніс свій проект на всенародне обговорення і звернувся до всіх соціологічних центрів провести соціологічні дослідження. Результати ви знаєте. У парламенті комісія не досягла консенсусу і рішення комісії не існує. Існує 150 або 160 підписів, я не пам'ятаю. У той же час президент з урахуванням принципових пропозицій допрацював свій законопроект і відправив його до парламенту. Скажіть, будь ласка, чи можна зіставляти і зважати про рівність відпрацьованих документів? На мій погляд – ні", переконаний президент.

Кучма спробував спрогнозувати ситуацію після надання висновків Конституційного Суду. Він вважає, що після цього парламент знову приступить до формування комісій.

Кучма заявив, що президентський законопроект, який за його переконанням, є вже "не президентським, а спільним законопроектом", "ніколи не буде каменем спотикання".

"Якщо парламентові подобається парламентський законопроект, нехай по ньому і проводять політичну реформу. Але я ще раз підкреслюю - це не проект парламенту, а проект деяких політичних сил у парламенті", сказав президент.

Кучма знову повторив, що він не збирається продовжувати свої повноваження."Ну знайдіть, будь ласка, у цьому проекті можливість для продовження повноважень! Знайдете, я вам пляшку поставлю!", сказав він, звертаючи до журналістки AFP, що поставила питання.

Президент повторив, що для цього необхідний окремий конституційний закон, а у самій Конституції чітко визначені терміни проведення виборів.

Далі він виклав журналістам свої доводи на користь одночасних виборів до усіх органів влади. "Може я не маю права, але скажу... Допустимо, перемагає Ющенко зі своєю програмою, обіцянками. Далі. Реформи немає. Приходить у парламент – уряд подав у відставку - з Пинзеником, Тимошенко або Порошенком на посаду прем'єр-міністра (із поданням про надання згоди на призначення цих кандидатур – УП). Де його конфігурація в парламенті? Так він навіть сформувати уряд не зможе, або буде змушений погоджуватися на те, що йому запропонує більшість!", розмірковує Кучма.

Президент переконаний, що новий президент не зможе навіть призначити губернатора, оскільки для цього необхідно подання прем'єр-міністра, призначеного більшістю.

"А якби реформа відбулася, то в президента є право, якщо він не зможе сформувати уряд, розігнати цей парламент. Це кнут такий добрий, котрий сприяє процесам позитивно. Так чи ні?", продовжив Кучма.

Президент закликав політичні сили "думати головою, а не чимось іншим". "Треба мати свою, послідовну позицію. Якщо вже ти зібрався йти у президенти, то не можна ж коливатися з лінією партії...", сказав Кучма, не називаючи прізвищ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...