Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дозволить посадити Тимошенко, Турчинова і Хмару

Понеділок, 21 липня 2003, 10:45
"Наша Україна" ніколи не підтримає постанову парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності опозиційних депутатів Юлiї Тимошенко, Олександра Турчинова i Степана Хмари.

Про це заявив Віктор Ющенко під час прямого ефіру на Івано-Франківській обласній ДТРК, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Я прекрасно розумію, що Україну часто звинувачують у криміналізації влади, але якщо прокуратура хоче підкреслити, що стоїть на букві закону, що для неї немає політичних фільтрів і що у Верховній Раді є кілька імен, діяльність яких можна ставити під сумнів, то я б хотів, щоб прокуратура про це голосно заявила", зауважив Ющенко.

При цьому він наголосив, що не розуміє принципу прокуратури, за яким "в політичних інтересах висмикується кілька прізвищ".

"Якщо ми дозволимо Генеральній прокуратурі демонструвати такий вибірковий принцип, то можуть розпочатися негативні процеси в українській політиці", - наголосив Ющенко і зазначив, що саме через це фракція "Нашої України" не підтримає подання Генпрокуратури.

Як повідомлялося раніше, у Верховнiй Радi України в середині липня зареєстровано подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримiнальної вiдповiдальностi депутатiв Юлiї Тимошенко, Олександра Турчинова i Степана Хмари (фракцiя БЮТ).

Прокуратура Шевченкiвського району Києва порушила кримiнальну справу за фактом протиправних дiй групи народних депутатiв пiд керiвництвом Юлiї Тимошенко, що вiдбувалися 20-21 червня 2003 року в Лук'янiвському СIЗО.

Заступник генпрокурора Вiктор Шокiн в iнтерв'ю газетi "CN-Столичка" повiдомив, що депутати проникли на територiю i в примiщення СIЗО, де працiвникiв СIЗО "не тiльки ображали, а й завдали деяким тiлеснi ушкодження". Чернiгiвська прокуратура порушила кримiнальну справу за ст. 345 ч.2 стосовно Степана Хмари. За словами Шокiна, "вiн зiрвав погони з працiвника слiдчого iзолятора в Чернiговi, перелiз через огорожу, нанiс тiлеснi ушкодження".

Крiм того, у травнi Генпрокуратура заявляла про намiр протягом мiсяця направити до Верховної Ради подання про надання згоди депутатiв на притягнення до кримiнальної вiдповiдальностi Юлії Тимошенко за справою корпорацiї "Єдинi енергетичнi системи України" (ЄЕСУ), яку планувалося передати до суду.

Читайте також:

ЛИТВИН ОТРИМАВ ПОДАННЯ НА ТИМОШЕНКО, ТУРЧИНОВА І ХМАРУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: