Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через Мельниченка Фельдману не доведеться почути вибачень від Азарова

Середа, 23 липня 2003, 11:58
Печерський місцевий суд Києва у середу відмовив у задоволенні позову колишнього віце-президента банка "Слов'янський" Бориса Фельдмана до Державної податкової адміністрації України й її колишнього керівника, нинішнього першого віце-прем'єра Миколі Азарова про спростування неправдивих відомостей.

У своєму позові банкір вимагав спростування поширених відомостей про те, що оприлюднені майором Миколою Мельниченком фрагменти записів, зроблені у кабінеті президента України і справи, що стосуються банка "Слов'янський", виготовлялися на замовлення Фельдмана.

Посилаючись на ст. 32 Конституції України, ст. 7 Цивільного кодексу України та ст. 10 Закону України "Про інформацію", суд постановив, що сторона позивача не надала достатніх доказів того, що інформація, яку поширив Азаров, була неправдивою.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", адвокат Фельдмана Віктор Агеєв, суддя Жанна Бернацька не прийняла представлені позивачем докази у вигляді повідомлень ряду інтернет-сайтів з висловлюванням Азарова, оскільки публікація матеріалів в інтернеті не врегульована законом.

Крім цього, за словами судді Жанни Бернацької, суд не мав змоги допитати колишнього майора Державної служби охорони Миколу Мельниченка, який також свідчить у цій справі.

Як повідомляє агентство УНІАН, слідству була передана лише його письмова заява, де він доводив те, що плівки із записом розмови президента України Леоніда Кучми і Азарова про банк "Слов`янський" є автентичними, а не підробними, як стверджував Азаров на прес-конференції 16 травня 2002 року.

17 травня 2002 року Федур подав позов до суду на тодішнього голову Державної податкової адміністрації України Азарова з приводу розповсюдження останнім неправдивої інформації щодо Фельдмана.

У позові йшлося, що 16 травня 2002 року на прес-конференції голова ДПАУ повідомив про причетність Фельдмана до справи із записами Мельниченка. Як зазначив Азаров, ДПАУ володіє інформацією, згідно з якою Фельдман "давав доручення", аби "на плівках Мельниченка з'явився епізод, що його справа - це політичне замовлення".

За словами Федура, інформація про те, що Фельдман причетний до фальсифікації плівок Мельниченка, на яких зафіксовано записи нібито голосів президента України та голови ДПАУ Азарова, не відповідає дійсності.

19 квітня минулого року Артемівський місцевий суд Луганська засудив Фельдмана до 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, а також позбавив його права займати посади у кредитно-фінансовій та банківській сферах упродовж трьох років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відеоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
Усі новини...
Реклама: