Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві саджають тих, хто підіймав ціни на борошно і гречку

Вівторок, 29 липня 2003, 16:04
Головне управління МВС України проводить рейд з виявлення посадових осіб, які причетні до зловживань, пов'язаних із зерном.

Мета рейду - виявити керівників підприємств, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, причетних до спотворення даних про зібраний торішній урожай зернових, а також розкрити зловживання в операціях із зерном, факти незаконного використання і розкрадення запасів державного і регіонального резервів, ухиляння від декларування реальних запасів зерна, не цільового і незаконного використання виділених на закупівлю зерна державних коштів.

Оперативно-пошукові і профілактичні заходи проводяться у зв'язку з недавніми подіями у Києві, пов'язаними з штучним завищенням цін на зерно і продукцію його переробки. Вони направлені на поліпшення і стабілізацію ситуації на продовольчих ринках столиці, повідомляє у вівторок ЦГЗ Головного управління МВС України у Києві.

Зокрема, у Дарницькому районі столиці притягнутий до кримінальної відповідальності генеральний директор одного із закритих акціонерних підприємств, який отримав хабар в 100 тис. грн за першочергове повернення одній зарубіжній фірмі боргу, що виник внаслідок постачання коштів захисту злакових рослин.

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу відносно виконуючого обов'язки генерального директора одного з столичних держпідприємств, який, зловживаючи службовим положенням, розтратив 145,4 тис. грн державних грошей, отриманих від реалізації сільгосппродукції.

У липні співробітники Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУ МВС України у Києві розкрили 15 злочинів. До кримінальної відповідальності залучені 15 чоловік, 10 з яких - керівники підприємств й органів виконавчої влади. Виявлене 27 фактів завищення цін.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування