Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПАРЛАМЕНТІ БЛОКУЮТЬ ПОЛІТРЕФОРМУ. Литвин закликає депутатів не бути "собаками"

Четвер, 3 липня 2003, 13:22
У Верховній Раді заблоковано розгляд питання про направлення до Конституційного суду законопроектів про внесення змін до Конституції. Спікер Володимир Литвин оголосив перерву у засіданні.

Після закінчення розгляду ситуації у АПК Литвин оголосив перехід до питання направлення до КС законопроектів змін до Конституції. При цьому трибуну парламенту заблокувала група з 40 депутатів-опозиціонерів на чолі з Сергієм Головатим. В цей же момент прохід із залу до місця спікера закрив собою нардеп Олександр Волков.

Головатий заявив, що запропонована процедура направлення законопроектів до КС є "неконституційною". У порядку денному записано: "Проект закону про внесення змін до Конституції, доповідають міністр юстиції Олександр Лавринович, народний депутат Віктор Мусіяка".

За словами Головатого, таке формулювання у порядку денному може бути тільки після висновку Конституційного суду, якого ще немає.

Олександр Мороз закликав змінити процедуру розгляду. Однак, за його словами, у порядку денному немає питання про внесення змін до процедури. Тоді спікер Литвин запропонував поставити на голосування включення до порядку денного питання про зміну процедури. Проте депутати не стали голосувати, і Литвин оголосив перерву.

Володимир Литвин помітно нервував при розгляді цього питання. В один із моментів він, звертаючись до депутатів, вимовив: "Люди добрі, ви ж не собаки, дайте сказати слово".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування