Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщу можна їздити безкоштовно. Але з візою

Четвер, 31 липня 2003, 10:57
Україна і Польща підписали двосторонню міжурядову угоду про режим взаємних поїздок громадян.

Документ у Києві у середу підписали заступник держсекретаря МЗС Польщі Анджей Залуцький і заступник міністра закордонних справ України Олександр Моцик.

Підписана угода передбачає безвізовий режим поїздок в Україну для польських громадян і безкоштовні візи для українців. Документ підписаний у рамках зустрічі прем'єр-міністрів України і Польщі Віктора Януковича і Лешека Міллера, яка відбулася у середу у Києві.

У ході спільної прес-конференції за підсумками зустрічі Міллер підтвердив, що підписана угода передбачає багаторазові безкоштовні візи для українців, нагадавши, що візовий режим між двома країнами буде введений з 1 жовтня поточного року. "Намір наших урядів був таким, щоб візовий режим не обмежував поїздки (громадян України і Польщі). І я переконаний, що своєї мети ми досягли", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання журналістів, Міллер також підтвердив, що Польща підтримує Україну в її євроатлантичній інтеграції і на шляху вступу до Світової організації торгівлі.

Коментуючи можливість реалізації проекту нафтопроводу Одесса-Броди-Гданьск-Плоцьк, Міллер нагадав, що "це комерційний проект яким цікавиться також і Брюссель, і політичні умови для цього проекту, безумовно, сприятливі".

У той же час він відзначив, що "усі технічні деталі будуть залежати від консорціуму, що буде цей проект реалізовувати". "Це залежить і від бізнес-плану, де будуть перераховані джерела надходження нафти і її користувачів", - відзначив польський прем'єр.

У свою чергу, Янукович відзначив, що "першим кроком" на шляху реалізації цього проекту буде підписання у четвер у Донецьку меморандуму про створення спільного українсько-польського підприємства з питань реалізації проекту нафтопроводу "Броди - Плоцьк".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: