Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшовики помстилися опозиції

П'ятниця, 4 липня 2003, 12:11
Депутати фракцій більшості відмовилися реєструватися у п’ятницю на засіданні Верховної Ради. На це вони пішли на знак протесту проти блокування роботи парламенту опозиціонерами у четвер.

"Це є перший крок нашої адекватної реакції на те, що нам вчора не дали працювати", - повідомив журналістам лідер групи "Європейський вибір" Володимир Пєхота.

Однак попри відмову реєструватися робота сесійного засідання у п’ятницю почалася. При цьому не був проголосований жодний депутатський запит більшовиків.

Конфлікт між більшовиками й опозицією стався у парламенті в четвер. Депутати не ухвалили жодного рішення, внаслідок чого законопроекти змін до Конституції не були направлені до Конституційного суду.

Пєхота сказав журналістам, що у четвер не дотрималася домовленості саме опозиція. Так, тоді під час останньої перерви у спікера Володимира Литвина відбулася нарада лідерів усіх фракцій. Було домовлено, що виступити повинні автори всіх постанов щодо направлення законопроектів до КС. Однак після Анатолія Матвієнка, який був перший, опозиціонери заблокували трибуну.

При цьому, за словами Пєхоти, Володимир Литвин пообіцяв бути гарантом цієї домовленості між лідерами фракцій. Було узгоджено, що спочатку представлять всі постанови, а потім їх проголосують.

Як пояснив журналістам лідер "Народного вибору" Микола Гапочка, внаслідок цієї домовленості мала залишитися одна узгоджена постанова. Згідно з нею до Конституційного суду мали бути подані і президентський, і депутатський законопроекти змін до Конституції. Ще одним пунктом постанови в подальшому Володимир Литвин отримав би право направляти подібні законопроекти до КС за своїм підписом.

За словами Гапочки, постанову про те, що до КС направляється лише законопроект Кучми, мав зняти Пєхота під час свого виступу. Однак саме перед цим опозиція заблокувала трибуну.

Гапочка пообіцяв, що якщо опозиція і далі намагатиметься блокувати роботу парламенту, то "ми це питання вирішимо". "Вирішимо цивілізовано, відповідно до повноважень народних депутатів", - додав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:42
Блінкен: Якщо Росія покаже щире бажання вести переговори, "ми точно будемо там"
05:43
The Insider: колишній російський військовий і його дружина з Києва організовували в Європі диверсії
04:58
ЗМІ: Нетаньягу просив Байдена не допустити видачу ордерів на арешт ізраїльських посадовців 
04:33
ISW: Російські війська готують наступ. Обирають між кількома напрямками
03:51
У США колишнього співробітника Пентагону засудили до 21 року в'язниці за передачу секретної інформації 
02:52
фотоWSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних дронів
01:57
У Криму пролунали вибухи. Перекривали Керченський міст
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
Усі новини...