Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Великобританії називає контрабандистів українцями. Наші все ще не вірять

Середа, 13 серпня 2003, 10:38
МЗС України підтвердило, що українське посольство у Лондоні отримало від Великобританії список з іменами 21 особи, які перебували на борту танкера, затриманого у суботу при спробі контрабанди з Іраку.

Водночас речник МЗС Маркіян Лубківський сказав, що Україна "очікує від британської сторони підтвердження українського громадянства членів екіпажу".

"Ми звернулися до МЗС Великої Британії із запитом, зокрема, про те, які документи мали зазначені особи, що свідчило б про їхнє громадянство", - сказав речник МЗС України.

Перед тим речниця Міністерства закордонних справ Великої Британії Елісон Кларк заявила в інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі, що всі 21 член екіпажу танкера "Навстар-1", який контрабандою провозив нафту з Іраку, – з України.

За словами речниці британського МЗС, всю команду утримують під вартою на кораблі в місті Умм-Каср, де зараз коаліційні власті проводять розслідування.

Як твердить речниця МЗС Британії, їх забезпечено водою та ліками.

Танкер під панамським прапором нелегально перевозив понад 1000 тонн дизельного пального і був затриманий британським військовим кораблем "Сазерленд" у суботу. Як відразу повідомили деякі британські ЗМІ, екіпаж цього судна складали українці.

Українська служба Бі-Бі-Сі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування