Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН ЗНАЙШОВ У ЛАЗАРЕНКА ЩЕ 280 МІЛЬЙОНІВ ДОЛАРІВ

Субота, 16 серпня 2003, 14:25
Виявлено нові закордонні рахунки екс-прем'єра України Павла Лазаренка на загальну суму $280 млн., повідомив після повернення з всесвітньої конференції прокурорів у Вашингтоні генеральний прокурор України Святослав Піскун.

Як повідомляє агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на газету "Сегодня", Піскун підкреслив, що американська влада не завжди йде назустріч українському правосуддю, зокрема, "нам не показують рахунка Лазаренка у Ліхтенштейні, Швейцарії й Америці".

За словами генпрокурора, серед них є дуже "свіжі" - знайдені за останній місяць. Їхня сума складає $280 млн., пише газета.

Лазаренко очолював український уряд у 1996-97 р. З 1999 р. він знаходився в ув'язненні у Сан-Франциско (США). Прокуратура США обвинувачує його у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи.

Виступаючи з доповіддю на конференції Міжнародної асоціації прокурорів у Вашингтоні, Піскун відзначив, що завдяки спільним зусиллям декількох країн на сьогодні вдалося установити місцезнаходження лише $280 млн. доларів з $2,5 млрд., що, за даними розслідування, потрапили на закордонні рахунки Лазаренка і його ділових партнерів.

У зв'язку з цим Піскун закликав учасників конференції розглянути нову схему діяльності правоохоронних органів у цій сфері міжнародного співробітництва, а саме "загальними зусиллями викривати, насамперед, сфери обороту і потоки "брудних грошей" у світі для того, щоб полегшити пошук грошей, наприклад, таких структур, як "Аль-Каіда", відзначили у прес-службі Генпрокуратури.

Також Міжнародна асоціація прокурорів внесла у заключну резолюцію своєї конференції у Вашингтоні дві ініціативи Піскуна - про створення єдиного всесвітнього центра по боротьбі з міжнародним тероризмом й єдиною міжнародною картою обліку емігрантів для запобігання незаконного перетинання кордонів.

Під час конференції у Вашингтоні, що проходила 10-14 серпня, генпрокурор також провів ряд зустрічей з керівниками Міністерства юстиції і Федерального бюро розслідувань США, а також з державними і політичними діячами цієї країни.

В інтерв'ю журналістам після поверненню з Вашингтона генпрокурор назвав цей форум надзвичайно успішним для світового співтовариства в цілому й України зокрема.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...