Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПОГРОЖУЄ БАРИКАДАМИ, якщо СДПУ(О) не проженуть із Закарпаття

Вівторок, 19 серпня 2003, 20:30
"Наша Україна" вимагає звільнення голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака і у разі ігнорування своїх вимог обіцяє закликати громадян до акцій протесту.

Про це ідеться у заяві "Нашої України" за підписом Віктора Ющенка, поширеній у вівторок в зв'язку з підпалом будинку голови мукачевського суду Павла Щербана.

Суд, який очолює Щербан, затвердив на посаді міського голови Мукачевого Василя Петьовку, який балотувався на цю посаду за підтримки "Нашої України".

"Наша Україна" також вимагає від генпрокурора Святослава Піскуна негайно втрутитися у розслідування факту підпалу будинку судді.

Блок вимагає "негайної" відставки губернатора Закарпаття члена СДПУ(О) Івана Різака, оскільки він "продемонстрував свою неспроможність керувати областю і довів ситуацію до громадянського конфлікту".

"Якщо влада у Закарпатті у найближчий час не стане демократичною, "Наша Україна" готова закликати людей до акції протесту. Барикади – найдійовіший метод боротьби у випадку, коли влада оголошує війну проти власного народу", - ідеться у заяві.

Блок "Наша Україна" переконаний, що "знищення оселі голови міського Мукачівського суду є лише елементом у кампанії терору, яку розпочалася влада Закарпаття після оголошення небажаних для неї результатів виборів – перемоги Василя Петьовки, кандидата від блоку Віктора Ющенка".

"Переконані, що місцеві правоохоронні органи, залежні від закарпатської влади, навряд чи покарають винних".

"Влада використовує кримінальні угруповання для того, щоб ще більше розхитати ситуацію. Вона прагне змусити мешканців Мукачевого та усього Закарпаття змиритися з тим, що їхній голос нічого не вартий. Ордену "червоної троянди" не вдалося отримати владу в Мукачевому чесно, виборовши її на виборах. Тому він прагне захопити її самостійно за допомогою погроз, шантажу і терору", - зазначається у заяві Ющенка.

Читайте також:

СДПУ(О) підпалює хати - мститься суддям Мукачевого за обрання Петьовки?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування