Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вступить в ЄЕП рівно настільки, наскільки їй дозволить Європа

Середа, 20 серпня 2003, 17:57
Україна збирається інтегруватися в Єдиний економічний простір країн СНД тією мірою, наскільки це буде відповідати її євроінтеграційним спрямуванням, заявляє міністр закордонних справ України Анатолій Зленко.

"Участь в ЄЕП має зробити Україну більш привабливим і сильним в економічному плані партнером Євросоюзу", - підкреслив Зленко у ході зустрічі з послом Бельгії в Україні Пьєром Дюбюісоном (Piere Dubuisson), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі українського МЗС у середу.

При цьому глава МЗС України нагадав, що "стратегічний курс України на євроінтеграцію, визначений президентом, залишається незмінним".

Співрозмовники обговорили ряд питань україно-бельгійської співпраці, зокрема, у сфері торгівлі й інвестицій. Зленко підтвердив зацікавленість української сторони у створенні двосторонньої україно-бельгійської комісії з торгово-економічних питань.

Голова МЗС України і посол Бельгії також обговорили перспективи удосконалення візового режиму між двома країнами. Український міністр звернув увагу співрозмовника на тривалість і складність процедури отримання бельгійських в'їзних віз громадянами України, зокрема, представниками ділових кіл, і запропонував ряд практичних заходів щодо її спрощення.

Дюбюісон завершує свою дипломатичну місію в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування