Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Перевертні" змушують Кучму підсилити роль РНБО?

Субота, 23 серпня 2003, 17:09
Президент Леонід Кучма у зв'язку з корупцією у правоохоронній сфері пропонує підсилити функції Ради національної безпеки і оборони.

"Ми досі явно недооцінювали вагомий владний потенціал цієї структури. Зараз було б доречно виправити цю помилку", - сказав Кучма, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня незалежності України.

"Злочинець у погонах – це явище набуло масштабів соціальної епідемії", - додав Кучма. "На місце рекету часто-густо прийшли здирники, що прикриваються чиновницькими, чи ще гірше – посвідченнями силових структур".

"Люди, які фактично зрадили присязі на вірність Батьківщині, прагнуть перетворитися на покровителів злочинних угруповань. Їх метою є приватизація правоохоронної системи, коли кишенькові правоохоронці за відповідну винагороду допомагають кримінальним псевдо-бізнесменам розправлятися з конкурентами", сказав Кучма.

Президент додав, що керівництво правоохоронних відомств тривалий час говорило про здатність самостійно подолати корупцію. "Цього не сталося, зокрема й тому, що на належному рівні не було забезпечено ефективну координацію дій силовиків", сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: