Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма підготує іракських дітей до 1-го вересня

Середа, 27 серпня 2003, 18:49
Президент України Леонід Кучма підписав указ про надання гуманітарної допомоги Іраку.

Документ підписаний у зв'язку із ситуацією, що склалася в Іраку в результаті ведення бойових дій і у відповідності зі статтею 10 закону про гуманітарну допомогу, повідомляє в середу прес-секретар президента Олена Громницька.

Забезпечити надання такої допомоги Іраку доручено Кабінетові міністрів.

Міністерство закордонних справ України визначає перелік товарів, що можуть бути включені в партію гуманітарної допомоги для передачі в Ірак.

Українська гуманітарна допомога буде спрямована в район дислокації українського миротворчого контингенту в Іраку, повідомив у Києві в середу міністр закордонних справ України Анатолій Зленко в ході прямої телефонної лінії в Будинку уряду в Києві.

"Ми робимо все можливе, щоб найближчим часом вона (гуманітарна допомога - ІФ) була сформована (для відправлення в Ірак - ІФ)", - відзначив міністр.

Як повідомлялося, на засіданні в минулу середу Кабінет міністрів України схвалив проект указу президента про надання гуманітарної допомоги Іраку. Україна може надати гуманітарну допомогу Іраку у вигляді будівельних і ремонтних послуг, шкільного устаткування, медичної апаратури і ліків.

Українські миротворці 1 вересня приступлять до виконання задач у довіреній зоні. Українська бригада буде забезпечувати безпеку в польському секторі відповідальності в іракській провінції Васит.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

В Іраку Україна буде прикручувати парти і ремонтувати каналізації

Український представник в Іраку буде фільтрувати донорів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування