Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналістів, які будуть випускати газету після її ліквідації, штрафуватимуть

Понеділок, 4 серпня 2003, 13:22
Президент України Леонід Кучма підписав зміни до деяких законодавчих актів, що стосуються встановлення адміністративної відповідальності за порушення законодавства про друкарські засоби масової інформації.

Як повідомляє у понеділок прес-служба глави держави, згідно із законом, прийнятим Верховною Радою 10 липня, до Кодексу про адміністративні правопорушення вносяться зміни, відповідно до яких за виготовлення, випуск і поширення друкованих ЗМІ після припинення їх діяльності; ухиляння друкованих ЗМІ від перереєстрації або не повідомлення реєструючому органу про зміну вигляду видання, юридичної адреси засновника, місцезнаходження редакції стягується штраф розміром від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (від 170 грн. до 510 грн.).

Крім того, закон доповнює перелік осіб, що мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення. До них відносяться органи виконавчої влади, які проводять реєстрацію друкованих ЗМІ.

Засновник (співзасновник) друкованого ЗМІ зобов'язаний протягом місяця повідомити реєструючому органу про зміну виду видання, юридичної адреси або місцезнаходження редакції.

Закон набирає чинності від дня опублікування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...