Янукович проти "Лонгерів" у кіосках та розливу сухих вин у ресторанах

Вівторок, 5 серпня 2003, 11:36
Постановою Кабінету міністрів були внесені зміни до Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

У постанові від 30 липня 1996 року забороняється продаж слабоалкогольних напоїв типу лонгерів та джин-тоніків (із вмістом етилового спирту до 8,5 відсотка) на ринках, у кіосках, із лотків тощо, повідомляє газета Поступ.

Роздрібна торгівля усіма алкогольними напоями (а не лише з вмістом етилового спирту понад 8,5 відсотка) відтепер здійснюється через спеціалізовані підприємства, в тому числі фірмові, спеціалізовані відділи (секції) підприємств з універсальним асортиментом продовольчих товарів, підприємства чи спеціалізовані відділи (секції) магазинів споживчої кооперації, а також підприємства громадського харчування.

Згідно з другою важливою зміною у постанові Кабміну у закладах громадського харчування уже не будуть продавати на розлив натуральні сухі вина, тільки пляшками.

Окрім того Кабмін дозволив спеціалізованим підприємствам громадського харчування здійснювати продаж виноградних натуральних сухих вин на розлив з тари (посуду), місткістю від 100 до 500 л, виготовленої з матеріалів, дозволених для контакту з алкогольними напоями.

А тих, хто надалі продаватиме сухі вина на розлив, Кабмін завчасно попередив про розмір штрафів, затвердивши Порядок застосування фінансових санкцій, передбачених статтею 17 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів".

Саме цією статтею було надане право податковим органам штрафувати всіх, хто продає на розлив натуральні сухі виноградні вина з будь-якої тари, окрім винних бочок, місткістю від 100 до 500 літрів, які досі мали лише декілька ресторанів. Сума штрафу становитиме 1 700 гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування