Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА ПОСІЛА 7-е МІСЦЕ ЗА РІВНЕМ ЕКОНОМІЧНОЇ СВОБОДИ. З кінця

Середа, 6 серпня 2003, 12:35
Україна займає 117-е місце, або 7-е з кінця у черговому рейтингу економічної свободи серед країн світу, опублікованому американським Інститутом КATO (САТО) разом з канадським Інститутом Фрейзера і більш ніж 50 експертними центрами в усьому світі.

Як нагадує агентство Washington ProFile, ключовими критеріями економічної свободи вважаються право вільного вибору, право вільного обміну, право вільної конкуренції, а також захист особистості і власності, що забезпечується державою.

Відповідно до опублікованого рейтингу, в якому брали участь 123 країни, у 2003 році Україна посіла 117-е місце або 7-е з кінця за ступенем економічної свободи. Минулого року, відповідно до доповіді цих же організацій, Україна знаходилася на 119-му місці, або 5-му з кінця списку.

Найбільш високий ступінь економічної свободи, за даними дослідження, відзначений у Гонконгу. Друге місце поділили США і Сінгапур, третє- Великобританія і Нова Зеландія.

До першої десятки також увійшли Канада, Швейцарія, Ірландія, Австралія і Нідерланди. Німеччина посіла в цьому рейтингу 20-е місце, Японія - 26-е, Італія - 35-е, Франція - 44-е, Ізраїль - 56-е, Китай - 100-е, Туреччина - 103-е.

З пострадянських держав перше місце в рейтингу посідає Естонія (16-е місце у загальному списку), далі йдуть Латвія (51-е місце), Литва (69-е), Росія (112-е), Україна (117-е). Інші держави колишнього СРСР у рейтингу участі не брали.

Експерти оцінювали рівень свободи економіки за 26 конкретними показниками, серед яких, зокрема, кількість і рівень податків, вплив уряду на економіку, незалежність судів, рівень захисту інтелектуальної власності, наявність або відсутність прихованих митних бар'єрів. За даними КATO, чим нижче рівень економічної свободи у державі, тим нижче особисті доходи його громадян.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...