Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН "НЕ МАЄ ПРАВА" РОЗШИФРОВУВАТИ ІНІЦІАЛИ Є.К.М.

Четвер, 11 вересня 2003, 13:46
Деякі факти, що стосуються справи убивства журналіста Георгія Гонгадзе, викладені у листах Ігоря Гончарова, знайшли підтвердження. Про це заявив генеральний прокурор України Святослав Піскун.

"Деякі факти дійсно підтвердилися", - сказав генпрокурор у четвер у Ялті, відповідаючи на питання журналістів. Піскун відзначив, що у листах Гончарова перевіряється "кожне слово і, до речі, це нам допомогло".

У той же час він повідомив, що "жодних, поки що сенсаційних прізвищ" у листі Гончарова не встановлено.

Генпрокурор також не став відповідати на запитання журналістів про те, як можуть розшифровуватися, зазначені в одному з листів Гончарова ініціали Є.К.М., де Гончаров пише, що повідомив прізвища осіб, причетних до убивства журналіста, людині з ініціалами Є.К.М.

"А яке я маю право це робити", - сказав він, додавши, що наразі йде робота з розшуку осіб, які підозрюються безпосередньо у здійсненні убивства журналіста.

Піскун ще раз підкреслив, відповідаючи на питання журналістів, що прокуратура не заявляла про розкриття убивства Гонгадзе. Він нагадав свої слова про те, що розкритим убивство буде вважатися тоді, коли конкретним особам буде пред'явлене обвинувачення.

Гончаров, який знаходився під арештом із травня 2002 року за обвинуваченням в організації злочинного угруповання, до складу якого входили співробітники міліції, помер 1 серпня 2003 р. За посередництвом невідомих людей громадська організація "Інститут масової інформації" отримала конверт із позначкою "розкрити після моєї смерті".

У листах Гончаров обіцяє розкрити імена убивць Гонгадзе і стверджує, що до цього вбивства причетні співробітники міліції, а також повідомляє, що збирав докази цього злочину разом зі співробітником СБУ. Після визнання експертизою автентичності цих листів їх повний текст із усіма зазначеними там прізвищами був оприлюднений ІМІ.

Генпрокуратура залучила листи до справи про убивство Гонгадзе.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування