Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

16 вересня – день пам'яті Георгія Гонгадзе

Понеділок, 15 вересня 2003, 15:20
16 вересня 2003, на третю річницю з дня зникнення Георгія Гонгадзе у Києві відбудеться ряд заходів, присвячених пам'яті засновника "Української правди".

Згідно з рішенням опозиційної "четвірки", о 18 годині на Майдані Незалежності відбудеться мітинг.

Після закінчення мітингу буде створено живий ланцюг із свічками від Майдану Незалежності до меморіальної дошки загиблих журналістів на будинку Спілки журналістів України. В ході акції будуть показані документальні фільми про історію злочину щодо Георгія Гонгадзе.

Як зазначає прес-служба Соцпартії, акції пам'яті Георгія "пройдуть у більшості обласних центрів України".

У першій половині дня вівторка на узліссі Таращанського лісу відбудеться відкриття пам'ятного хреста. За повідомленням прес-служби СПУ, встановлення хреста відбудеться "за ініціативою Соцпартії".

На церемонії очікуються духівник Георгія священик УАПЦ отець Юрій Бойко, а також лідери СПУ Олександр Мороз та "Нашої України" Віктор Ющенко.

Також у вівторок запланована "Акція солідарності журналістів", яку проводить Національна спілка журналістів України та Київська незалежна медіа-профспілка.

Вона відбудеться о 12.00 перед будинком НСЖУ (вул. Хрещатик, 27 а).

Там має бути оприлюднено текст звернення Національної спілки журналістів та Київської незалежної медіа-профспілки з приводу розслідування справи Георгія Гонгадзе та інших злочинів, вчинених проти журналістів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування