Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма на сесії ООН буде говорити... про проблеми СНІДу

Вівторок, 16 вересня 2003, 13:11
Президент України Леонід Кучма візьме участь у 58-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Про це повідомив у вівторок на брифінгу глава прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, наступного тижня Кучма в супроводі офіційної делегації візьме участь у пленарному засіданні високого рівня, присвяченому підведенню підсумків 26-ї спеціальної сесії Генасамблеї ООН "Реалізація декларації про відданість у справі боротьби проти ВІЛ/СНІД", а також у загальнополітичній дискусії на 58-сесії Генасамблеї ООН.

Лубківський повідомив, що на обох цих заходах президент виступить з промовою.

Як повідомлялося раніше, планерне засідання по проблематиці поширення ВІЛ/СНІД заплановано на 22 вересня. ООН визначила Україну регіональним куратором по цьому питанню.

За словами глави прес-служби МЗС, плануються також зустрічі президента з керівниками ряду держав, а також його участь в інших заходах.

Крім того, у сесії візьме участь міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, повідомив Лубківський.

Під час перебування глави МЗС у Нью-Йорку, за його словами, передбачається проведення ряду двосторонніх зустрічей з керівниками зовнішньополітичних відомств інших країн - членів ООН, зустрічі у форматі держав-учасниць ГУУАМ, членів Центральноєвропейської ініціативи.

У Нью-Йорку Грищенко підпише ряд двосторонніх документів із главами МЗС інших країн, у тому числі з приводу встановлення дипвідношень із рядом держав, повідомив глава прес-служби.

Водночас 23 вересня Леонід Кучма представить на розгляд міжнародної спільноти проект резолюції, в якій штучний голод в Україні 1932-33 років визнається геноцидом українського народу, повідомляє "Німецька хвиля"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування