Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук фільтрує розстановку кадрів у регіонах

Четвер, 18 вересня 2003, 10:59
Кадрові призначення на рівні заступників глави держадміністрації Львівської області погоджуються з главою адміністрації президента.

"Якби глава адміністрації президента був проти, то рішення не затвердили б", - так губернатор Львівщини Олександр Сендега прокоментував у інтерв'ю газеті "Поступ" призначення його першим заступником Леоніда Мельника.

Раніше була інформація про те, що Віктор Медведчук "образився" на губернатора за призначення Мельника.

Проте Львівський губернатор також зазначив, що всі кадрові рішення "були самостійними". Разом із тим він зізнався, що "у певному сенсі" на його рішення впливають "фактори інтересів бізнесово-політичних груп".

Голова Львівської області також розповів, що може "дуже легко" сконтактувати з президентом Кучмою. "Я можу вам навіть продемонструвати: зараз наберу номер і впродовж години вже буду з'єднаний з Леонідом Даниловичем. Немає жодних проблем", - сказав Сендега.

Він додав, що намагається "не дошкуляти президенту" і звертається до нього якомога рідше: "Ми маємо прямий контакт десь раз на місяць, а телефоном розмовляємо трохи частіше".

"Потрапити у кабінет до президента мені теж не важко. Якщо я завтра поїду до Києва, то зранку зайду в адміністрацію президента, якщо він на місці, то я попрошу і мені можуть викроїти хвилин п'ятнадцять", - розповів про свої стосунки з Кучмою Сендега.

Він також навів приклад, коли перед Днем незалежності у кабінеті губернатора пролунав дзвінок: "З вами буде розмовляти президент". "Я аж сів. Не знаю, що сталося, що це раптом таке, про що буде запитувати - я ж не готовий. А він абсолютно спокійно: "Ну як там у вас обстановка?" – розповів Сендега.

"Я пояснюю, що жнива, що все стабільно, що всі його доручення щодо онкоцентру, шляхопроводу виконуємо. Ну, словом, інформую. А він каже: "Ну, я ж вітаю тебе. Передай вітання громаді Львівщини з Днем незалежності. Я там підписав указ про національний статус медуніверситету й зооветакадемії", - поділився голова Львівської області.

Він також додав, що відбулася розмова з президентом і на річницю Скнилівської трагедії. "Тобто президент дзвонить, цікавиться, і я йому можу теж дзвонити в разі потреби. Я навіть не впевнений, що моїм підлеглим так само легко до мене "пробитися", як мені до президента", - зауважив Сендега.

Він також повідомив, що поки не володіє інформацією щодо замовників розповсюдження листівок про голову ДПАУ Львівської області Сергія Медведчука.

"Я не знаю. Я дав доручення і начальнику управління внутрішніх справ, і начальнику служби безпеки розслідувати цю справу й довідатися, хто це робить і яким чином. Але наразі інформації ніякої ще нема", - зазначив Сендега і додав, що він "поза політикою і поза виборами".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування