Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не захотів спілкуватися з пресою в Європі. Через Гонгадзе?

Четвер, 18 вересня 2003, 14:02
Президент Європейського парламенту Пет Кокс заявив, що буде продовжувати тиснути на українські урядові структури доки справа Гонгадзе не буде розслідувана.

Про це Кокс зазначив у ході зустрічі з українськими журналістами та дружиною Георгія Гонгадзе Мирославою у четвер у Брюсселі.

За словами Кокса, під час його зустрічі зі спікером українського парламенту Володимиром Литвином відбулася жвава розмова щодо справи Гонгадзе.

Під час спільної прес-конференції Литвина та Кокса, де були підняті питання європейської інтеграції України та справи Гонгадзе, український спікер зазначив, що "як ніхто зацікавлений" у розслідуванні справи про вбивство журналіста.

Одна на думку Мирослави Гонгадзе, зацікавленість Литвина пояснюється тим, що "він особисто брав участь у цьому злочині". Українські журналісти також повідомили Коксу про те, що український спікер відмовився заслухати у парламенті інформацію спеціальної слідчої комісії Григорія Омельченка.

"Дякую, що ви мені сказали, - зазначив Кокс і додав, що якби він про це знав, то "ми б мали дещо іншу розмову" із Литвином.

Мирослава Гонгадзе також зустрілася із Джозефом Даном, головним політичним радником президента Європарламенту, який запевнив її у тому, що європейські чиновники "будуть продовжувати слідкувати за справою Гонгадзе".

Проте, на думку дружини загиблого журналіста, "гарні усмішки і заяви українських урядовців є всього лише гарною міною при поганій грі". Адже Європейський парламент та ПАРЄ постійно тиснуть на них у зв'язку з порушенням прав людини та свободи слова".

За словами журналістів, які були присутні на прес-конференції, українська делегація на чолі з Литвином дуже швидко залишила залу, давши змогу журналістам поставити тільки два питання.

Українська правда, Брюссель


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування