Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін має намір наскаржитися Бушу на нового посла в Україні

Вівторок, 23 вересня 2003, 10:09
У Москві звернули увагу на заяву посла США у Києві Джона Гербста, який висловив думку про те, що входження України в Єдиний економічний простір з Росією, Білорусією й Казахстаном не повною мірою відповідає українським інтересам.

"Подібна заява, зроблена американським дипломатом у традиціях епохи американо-радянського протистояння, та ще у той час, коли президенти Росії й України обговорювали в Ялті перспективи економічної інтеграції держав СНД, викликає, принаймні, здивування", - заявило "Інтерфаксу" джерело у Кремлі.

За його словами, дипломату третьої країни "не личить фактично осмикувати двох президентів".

За словами джерела, російська сторона "хотіла б внести ясність у цю ситуацію". У зв'язку з цим джерело не виключило, що питання про контроль держдепартаменту США над його співробітниками за кордоном може бути підняте російською стороною у ході візиту в США президента РФ Володимира Путіна.

На прес-конференції у минулий четвер у Києві Гербст заявив, що входження України в Єдиний економічний простір з Росією, Білорусією й Казахстаном не повною мірою відповідає її інтересам.

За його словами, приєднання України до ЄЕП може викликати безліч питань: допоможе це або, навпаки, буде заважати Україні інтегруватися в євроатлантичний простір.

Читайте також:

Новий посол США встиг з'ясувати суть ЄЕП і попереджає Україну


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування